Deskundige installatie en onderhoud van uw CV ketel
Erkend dealer van kwaliteitsmerken CV ketels
Waterzijdig inregelen van uw CV installatie

Atag CV Ketels

Atag Verwarming is een zelfstandige nederlandse cv ketel fabrikant uit Lichtenvoorde. De HR ketels van de Atag A, E, I en Q-serie zijn voorzien van een hoogwaardige OSS of iCon RVS warmtewisselaar met een zeer hoog rendement tot meer dan 110%, dat door de gladde RVS buizen in de wisselaar gedurende de gehele levensduur behouden blijft.

Naast de robuuste wisselaar kiest Atag  voor vertrouwde onderdelen die veelal in metaal zijn uitgevoerd, weliswaar hebben deze onderdelen een hogere kostprijs maar het grote voordeel is de hogere betrouwbaarheid van deze ketelonderdelen.

De modellen van de A, E, I en Q -serie hebben allen ook nog eens hun eigen plus punten zoals hieronder kort toegelicht:

Atag i-serie

De Atag I-Zone serie bestaat uit de volgende cv ketel modellen: I28CZ, I28ECZ, I36CZ, I36ECZ en I32S

De Atag CV ketels van de Atag i-Zone serie zijn de nieuwste modellen HR ketel van Atag. Ze zijn gebaseerd op de al jaren als beste geteste Atag E- en A-serie en op een antal punten verder verbeterd. De ketels zijn voorzien van de iCon RVS warmtewisselaar, een doorontwikkeling van de beproefde OSS wisselaar.

De Atag I28CZ is een CW4 HR combiketel met een CV vermogen van 23 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 8,0 liter per minuut.

De Atag I36CZ is een CW5 HR combiketel met een CV vermogen van 23 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 11,0 liter per minuut.

De Atag I28ECZ is een CW4 HR combiketel gelijk aan de I28C, de ketel heeft echter een economizer, een extra warmtewisselaar in de rookgasafvoer. Deze extra rookgas warmtewisselaar benut de restwarmte in de rookgas waarmee de ketel een hogere warm water(60C) opbrengst realiseert van 8,3 liter per minuut en het hoogste rendement op warmwater.

De Atag I36ECZ is een CW5 HR combiketel gelijk aan de I36C, de ketel heeft echter een economizer, een extra warmtewisselaar in de rookgasafvoer. Deze extra rookgas warmtewisselaar benut de restwarmte in de rookgas waarmee de ketel een zeer hoge warm water(60C) opbrengst realiseert van 11,5 liter per minuut en het hoogste rendement op warmwater. Door deze kenmerken is de Atag I36ECZ in 2016 als beste uit de consumentengids test voor CV-ketels gekomen.

Video van de Atag i-serie: https://youtube/qg9mdv3Qi80

De afmetingen van de Atag i-serie bedragen: Hoogte 70cm, Breedte 44cm en Diepte 27,5cm.

 

Atag A-serie (vervallen en vervangen door de Atag p-serie)

De Atag A-serie bestaat uit de volgende cv ketel modellen: A203C, A244C en A244EC.

De Atag CV ketels van de Atag A-serie vormen de instapmodellen van de Atag cv ketels. Van een kwalitatief minder goede cv ketel is echter geen sprake, de ketels van de A-serie zijn allen voorzien van dezelfde beproefde RVS warmtewisselaar als in de andere Atag series. Vanaf april 2015 zijn alle Atag A-serie ketels standaard voorzien van een zuinige A-label pomp.

De Atag A203C is een CW3 HR combiketel met een CV vermogen van 19 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 6,0 liter per minuut.

De Atag A244C is een CW4 HR combiketel met een CV vermogen van 23 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 7,5 liter per minuut.

De Atag A244EC is een CW4 HR combiketel gelijk aan de A244C, de ketel is echter voorzien van een economizer, een extra warmtewisselaar in de rookgasafvoer. Deze extra rookgas warmtewisselaar benut de restwarmte in de rookgas waarmee de ketel een hogere warm water(60C) opbrengst realiseert van 8,0 liter per minuut en een zeer hoog rendement op warmwater. De Atag A244EC is in 2011 dan ook door de consumentenbond bekroond als best getest in de cv ketel test.

De afmetingen van de Atag A-serie bedragen: Hoogte 65cm, Breedte 50cm en Diepte 40cm

Atag E-serie (vervallen en vervangen door de Atag i-Zone serie)

De Atag E-serie bestaat uit de volgende cv ketel modellen: E223C, E264C, E320S, E325C en E325EC.

De Atag CV ketels van de Atag E-serie zijn net als de A-serie ketels voorzien van een robuuste OSS RVS warmtewisselaar. De E-Serie ketels zijn allen voorzien van een ingebouwd overstortventiel. De Atag CV ketels in de Atag E-serie zijn ook leverbaar voor grotere vermogens en een grotere warmwater vraag. Om de kwaliteit van de ketels en het vertrouwen daarin van de fabrikant te onderstrepen zijn de cv ketels uit de E-serie voorzien van 5 jaar garantie op onderdelen en 15 jaar op de warmtewisselaar. Vanaf januari 2015 zijn alle E-serie modellen voorzien van een extra zuinige A-label pomp.

De Atag E223C is een CW3 HR combiketel met een CV vermogen van 21 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 6,0 liter per minuut.

De Atag E264C is een CW4 HR combiketel met een CV vermogen van 25 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 9,0 liter per minuut.

De Atag E325C is een CW5 HR combiketel met een CV vermogen van 31 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 9,5 liter per minuut.

De Atag E325EC is een CW5 HR combiketel vergelijkbaar  met de E325C, de E325EC is tevens voorzien van een economizer, een extra warmtewisselaar in de rookgasafvoer. Deze extra rookgas warmtewisselaar benut de restwarmte in de rookgas waarmee de ketel een hogere warmwater(60C) opbrengst realiseert van 10,5 liter per minuut en een extra hoog rendement op warm tapwater.

Verder is de E325EC, net als de andere cv ketels uit de Atag E-serie, voorzien van een extra zuinige, modulerende A-klasse pomp. Deze A-label pomp is voorzien van een zuinige gelijkstroommotor die een besparing op elektra kosten realiseert van €40,- tot €50,- per jaar. De Atag E325EC is in 2012, 2013 en 2014 niet zonder reden als beste getest door de consumentenbond in haar cv ketel test.

Naast de combiketels uit de E-serie levert Atag ook de E320S, dit is een HR solo toestel met een CV vermogen van 31 kW.

De afmetingen van de Atag E-serie bedragen: Hoogte 65cm, Breedte 50cm en Diepte 40cm.

 

Atag QZone-serie

De Atag Q-Zone serie bestaat uit de volgende cv ketel modellen: Q25CR, Q25SR, Q38CR, Q38S, Q42CR, Q51CR, Q51SR, Q60SR en Q30CCR

De Atag CV ketels van de Atag Q-serie zijn naast de OSS RVS warmtewisselaar voorzien van een geïntegreerde boiler. Het grote voordeel van een cv ketel met boiler t.o.v. een doorstroomtoestel is het hogere warm water comfort.  Het cv toestel levert direct warm water en kan tijdelijk een grotere hoeveelheid  warm water leveren. Door de beschikbare voorraad zal de ketel minder vaak aanslaan wanneer kleine hoeveelheden warm water worden getapt in b.v. de keuken. Dit zorgt voor minder slijtage aan uw cv-ketel.

Alle Atag Q-serie CV ketels zijn sinds januari 2015 voorzien van een zuinige A-label circulatiepomp.

Net als de Atag cv ketels uit de E-serie worden de Q-serie modellen geleverd met 5 jaar garantie op onderdelen en 15 jaar op de warmtewisselaar.

De Atag Q25C is een CW4 HR combiketel met een CV vermogen van 24 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 8,0 liter per minuut.

De Atag Q38C is een CW5 HR combiketel met een CV vermogen van 33 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 10,0 liter per minuut.

De Atag Q42C is een CW6 HR combiketel met een CV vermogen van 40 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 12,5 liter per minuut.

De Atag Q51C is een CW6 HR combiketel met een CV vermogen van 45 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 13,0 liter per minuut.

De Atag Q30CC is een CW6 HR combiketel met een CV vermogen van 26 kW en een warmwater (60C) opbrengst van 16,0 liter per minuut. De Q30CC is een staande Atag cv ketel met een grote oplaadboiler die zorgt voor een gigantisch hoeveelheid warm tapwater, ideaal voor luxe badkamers en meerdere tappunten.

Naast de Atag cv combiketels uit de Q-serie levert Atag cv ketels ook een aantal HR solo toestellen met CV vermogens van 22 tot 53 kW.

De afmetingen van de Atag Q25C en Q38C bedragen: Hoogte 68cm, Breedte 84cm en Diepte 39cm.

De afmetingen van de Atag Q42C en Q51C bedragen: Hoogte 68cm, Breedte 100cm en Diepte 39cm.

 

REMAR GRONINGEN IS ATAG SELECT DEALER

Remar in Groningen is Atag Select Dealer!  Hiermee bent u als klant verzekerd van meer service en garantie.

Bel of mail gerust voor vragen!

Voel u vrij contact met ons op te nemen via telefoon, mail of het contactformulier op onze site. Wij staan u graag te woord.

Informeer mij vrijblijvend