Deskundige installatie en onderhoud van uw CV ketel
Erkend dealer van kwaliteitsmerken CV ketels
Waterzijdig inregelen van uw CV installatie

CO vrij certificiering verplicht vanaf 1 april 2023

Remar Groningen is als bedrijf sinds begin 2023 gecertificeerd voor installatie en onderhoudswerkzaamheden aan uw gas CV ketel.

De aanleiding van de verplichte certificering is het hoge aantal slachtoffers van CO (koolmonoxide) vergiftiging. 

Blootstelling aan koolmonoxide kan tijdelijke maar vaak ook blijvende gezondheidsrisico's met zich meebrengen, jaarlijks vallen er zelfs meerder dodelijke slachtoffers.

Uiteraard is het streven om het aantal slachtoffers zover mogelijk terug te brengen, vandaar de invoering van de zogeheten gasketelwet.

Bij installatie van en onderhoud aan gas verbrandingsketels worden nog teveel fouten gemaakt, vaak uit kostenbesparende overwegingen maar vaak ook door onwetendheid bij diegene die de CV ketel onderhout of installeert.

Gevaren bij onkundige installatie of veroudering.

Hierbij valt te denken te denken aan het hergebruiken van de rookgasafvoer, na verloop van tijd ontstaan hierin gaten door slijtage van het materiaal (corrosie) of veroudering van afdichtingen. Ook zijn veel rookgasafvoerbuizen niet goed of vastgezet met beugels waardoor rookgasbuizen uit elkaar kunnen zakken of schuiven, met rookgaslekkage tot gevolg.

Reden verplichte certificering.

Om het kennis niveau te verhogen worden alle monteurs van bedrijven met een CO vrij certificaat periodiek bijgeschoold en getoest op hun kennis, door betere kennis worden minder fouten gemaakt en worden gevaarlijke situaties eerder herkend.

CO-vrij bedrijven dienen te werken volgens vaste protocollen die fouten moeten voorkomen, tevens dient correcte meetapparatuur gebruikt te worden die jaarlijks wordt gekalibreerd, hiermee kunnen onveilige situaties eerder worden opgemerkt.

Hoe herken ik een CO vrij gecertificeerd bedrijf.

De overheid verplicht u om een gecertificeerd berijf uw ketel te laten onderhouden of installeren maar hoe herkent u die? Kijk daarvoor op het centrale register via https://register.tlokb.nl/co/

 

Bel of mail gerust voor vragen!

Voel u vrij contact met ons op te nemen via telefoon, mail of het contactformulier op onze site. Wij staan u graag te woord.

Informeer mij vrijblijvend